Polskie Sieci Elektroenergetyczne S.A. poszukują kandydatów na stanowisko: Specjalista Koordynator w Wydziale Roszczeń w Departamencie Eksploatacji

Podstawowy zakres obowiązków na stanowisku:

• Współpraca z kancelariami prawnymi w zakresie spraw związanych z zadaniami Wydziału, w szczególności postępowaniami sądowymi i administracyjnymi dotyczącymi posadowienia urządzeń przesyłowych Spółki na nieruchomościach podmiotów trzecich;
  • Weryfikacja opinii biegłych sądowych powoływanych w postępowaniach sądowych związanych z roszczeniami podmiotów trzecich w związku z posadowieniem na ich nieruchomościach urządzeń przesyłowych Spółki;
  • Bieżąca analiza oraz ocena opinii prawnych i rekomendacji przedkładanych przez kancelarie prawne w zakresie zadań Wydziału, wraz z przedkładaniem własnych rekomendacji dalszego postępowania w sprawie;
  • Zapewnienie wspracia prawnego w zakresie zadań Wydziału;
  • Udzielanie informacji osobom kierującym wnioski roszczeniowe na temat aktualnego stanu sprawy;
  • Rozliczanie zleceń na usługę prawną oraz kontrola merytoryczna dokumentów ksiegowych związanych z działalnością Wydziału.

Od kandydatów oczekujemy:

• Wykształcenia wyższego prawniczego; ukończona aplikacja radcowska, adwokacka lub notarialna będzie dodatkowym atutem;
  • Co najmniej 4 lata doświadczenia w pracy w obszarze prawa nieruchomości tj. regulacji stanów prawnych nieruchomości lub posadowienia infrastruktury na nieruchomościach gruntowych, pozyskiwania tytułów prawnych do dysponowania nieruchomości na cele budowlane lub zabezpieczenia interesów prawnych inwestorów w postępowaniach administracyjnych czy sądowoadministracyjnych dotyczących procesu inwestycyjnego;
  • Znajomości języka angielskiego na poziomie min. B1;
  • Ukończone studia podyplomowe z zakresu rzeczoznastwa majątkowego będą dodatkowym atutem;
  • Dobrej organizacji pracy własnej oraz pracy w zespole;
  • Umiejśtności pracy pod presją czasu, lojalności, sumienności, dyskrecji.

CV proszę przesyłać na adres joanna.wojcik@pse.pl w temacie wpisując nr ref: DE/WI/SK/08/17