Kancelaria GESSEL poszukuje kandydatek/kandydatów na stanowisko Senior Associate – zespół prawa rynku kapitałowego

Kancelaria GESSEL poszukuje kandydatek/kandydatów na stanowisko

SENIOR ASSOCIATE W ZESPOLE PRAWA RYNKU KAPITAŁOWEGO

Jeśli:

• masz co najmniej trzyletnie doświadczenie w obsłudze prawnej podmiotów na rynku kapitałowym
  • posiadasz uprawnienia zawodowe radcy prawnego
  • bardzo dobrze znasz przepisy prawa handlowego oraz prawa rynku kapitałowego
  • bardzo dobrze znasz język angielski, w tym terminologię prawniczą
  • jesteś dyspozycyjna / dyspozycyjny, dotrzymujesz terminów i angażujesz się w powierzone zadania
  • potrafisz wypracowywać nieszablonowe rozwiązania problemów prawnych

oraz chciałabyś / chciałbyś rozwijać się uczestnicząc w projektach obejmujących:

• doradztwo prawne związane z transakcjami na rynku kapitałowym, w tym przygotowywanie dokumentacji transakcyjnej dotyczącej emisji akcji, obligacji oraz innych instrumentów finansowych oraz nabywania akcji, przejęcia kontroli, w tym w przeprowadzanie publicznych wezwań, transakcji ABB, OTC
  • doradztwo prawne związane z przeprowadzaniem ofert publicznych oraz debiutem na GPW, NewConnect, Catalyst, w tym przeprowadzanie badań prawnych, sporządzanie prospektów emisyjnych, innych dokumentów informacyjnych, umów plasowania, a także wniosków do KDPW i GPW
  • doradztwo prawne (doradztwo transakcyjne i regulacyjne) dla firm inwestycyjnych, banków, towarzystw funduszy inwestycyjnych, alternatywnych spółek inwestycyjnych
  • bieżącą obsługę korporacyjną, przygotowywanie umów prawa handlowego i cywilnego
  • wsparcie przy wypełnianiu obowiązków informacyjnych, w szczególności MAR
  • przygotowywanie pism w postępowaniach administracyjnych, sądowo-administracyjnych oraz postępowaniach cywilnych związanych z papierami wartościowymi i rynkiem kapitałowym
  • bieżącą pracę bezpośrednio z klientami, udział w spotkaniach

SZUKAMY WŁAŚNIE CIEBIE !

• atrakcyjne warunki współpracy (pakiet świadczeń pozapłacowych: prywatna opieka medyczna oraz karta typu multisport, komfortowe środowisko pracy – w tym doskonałą lokalizację biura)
  • możliwość doskonalenia umiejętności zawodowych pod kierunkiem ekspertów
  • wspólną pracę w przyjaznym zespole
  • udział w ciekawych projektach

Aplikacje wraz z następującą klauzulą:

„Potwierdzam zapoznanie się z dostępną na stronie www.gessel.pl informacją dotyczącą zasad przetwarzania danych osobowych w związku z prowadzoną rekrutacją. Zgłaszając moją kandydaturę wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez GESSEL, KOZIOROWSKI Spółka Komandytowa w związku z przesłanymi przeze mnie dokumentami aplikacyjnymi na potrzeby udziału w procesie rekrutacji na określonych tam zasadach.”

[OPCJONALNIE]: „Wyrażam dodatkową, odrębną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez GESSEL, KOZIOROWSKI Spółka Komandytowa na potrzeby dalszych rekrutacji w przyszłości”.

prosimy składać na adres: praca@gessel.pl z adnotacją: SENIOR ASSOCIATE W ZESPOLE PRAWA RYNKU KAPITAŁOWEGO