Elżanowski Cherka & Wąsowski Kancelaria Prawna Sp. k. z siedzibą w Warszawie w związku z dynamicznym rozwojem, poszukuje na stanowisko prawnika aplikanta I-II roku aplikacji radcowskiej do stałej współpracy z Kancelarią.

Aplikant I-II roku

Radcowski

Zakres zadań:

• Obsługa prawna Klientów działających na rynkach regulowanych, w szczególności w sektorze transportu kolejowego i infrastruktury,
  • Obsługa prawna Klientów w obszarze prawa gospodarczego i prawa spółek handlowych,
  • Przygotowywanie projektów opinii prawnych, analiz prawa Unii Europejskiej, umów gospodarczych oraz stanowisk,
  • Przygotowanie dokumentacji postępowań administracyjnych,
  • Sporządzanie pism, w tym pism procesowych w postępowaniu administracyjnym i sądowoadministracyjnym,
  • bezpośrednia obsługa Klienta (udzielanie odpowiedzi na pytania prawne Klientów Kancelarii).

• biegła znajomość kodeksu postępowania administracyjnego oraz zasad prawa Unii Europejskiej obowiązujących w sektorach regulowanych,
  • znajomość przepisów ustawy o transporcie kolejowym, systemach oceny zgodności, prawa zamówień publicznych, prawa budowlanego,
  • znajomość języka angielskiego,
  • staranność i skrupulatność w realizacji powierzonych zadań (przywiązywanie wagi do szczegółów),
  • samodzielność oraz poczucie odpowiedzialności za realizowane zadania,
  • dobra organizacja pracy, w tym powtarzalnych zadań,
  • umiejętność pracy pod presją czasu,
  • komunikatywność.

• wynagrodzenie adekwatne do kwalifikacji oraz powierzonego zakresu obowiązków,
  • możliwości rozwoju zawodowego,
  • interesującą i odpowiedzialną pracę,
  • dobrą atmosferę pracy,
  • pracę przy komputerze w pomieszczeniu wieloosobowym.

Prosimy o zawarcie w CV klauzuli o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji prowadzonego przez ECh&W Kancelaria Prawna Sp. k.: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w niniejszym dokumencie do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)”.

CV wraz ze zgodą na przetwarzanie danych osobowych prosimy przesyłać na adres: rekrutacja@echw.pl.